Impulz start samenwerking bij chronische vermoeidheid

cvs doetinchem oude ijsselstreek

Impulz is een samenwerking aangegaan om mensen met het chronisch vermoeidheidsyndroom (CVS) in de regio Oude IJsselstreek-Doetinchem zo goed mogelijk te helpen.
Het samenwerkingsverband bestaat uit psychosomatisch fysiotherapeut Monique van De Praktijk, Petra van Praktijk voor ergotherapie Ten Boom en Nicole van Impulz als psycholoog.

Vermoeidheidsklachten kunnen gevolgen hebben op veel verschillende gebieden; lichamelijk, maar ook de gemoedstoestand kan veranderen. Het effect van een CVS behandeling wordt vergroot door met meerdere disciplines aan je gezondheid te werken.
Aandachtspunten zijn onder meer emotie- en/of spanningsregulatie, verandering van denkpatronen, verandering van gedragspatronen en copingstijlen en aandacht voor thema’s als acceptatie en verlies.

Wat doet de fysiotherapeut?
De psychosomatisch fysiotherapeut helpt je om ontspanning te leren voelen en leert je waar je fysieke grenzen liggen en hiernaar te luisteren, bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen, stressmanagement en slaaptips.

Wat doet de ergotherapeut?
De ergotherapeut komt thuis langs om je activiteitenniveau in balans te krijgen. Het is van belang om een juiste balans in je dagbesteding te vinden; niet te veel en niet te weinig doen.

Wat doet de psycholoog?
Vermoeidheidsklachten kunnen gevolgen hebben voor je werk, school, relatie en sociale contacten. Ik kijk me je mee zodat je leert op een zo functioneel mogelijke manier om te gaan met je klachten, maar ook met veranderingen in je omgeving.

Duur van de behandeling
Het behandelprogramma duurt tussen de 6 en 12 maanden en er vindt regelmatig disciplinair overleg plaats.

Vergoeding
De behandelingen van de ergotherapeut en psycholoog worden vergoed vanuit de basisverzekering , waarbij dit wordt verrekend met het verplicht eigen risico. De behandelingen van de fysiotherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Aanmelden
Voor deelname aan dit behandelprogramma heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Heb je deze en wil je een afspraak maken voor een intake? Neem dan contact met mij op.